søndag 12. februar 2012

Mobbing på nett – et problem?

Tenk deg at du slenger deg ned i sofaen etter en lang dag på skolen. Du setter på tv-en, tar deg et glass brus og skrur på dataen. Du logger på Facebook, MSN og sjekker bloggen din. Da får du deg en overraskelse. En i klassen har skrevet nedsettende ting på profilbildet ditt, og en anonym person har hetset deg i kommentarfeltet på det nyeste blogginnlegget ditt. Dette er faktisk hverdagskost for mange ungdommer i Norge. Hele 2 av 3 barn har opplevd mobbing via nettet eller mobil!  Mobbing på nettet er nå minst like utbredt som direkte mobbing, f. eks. på skolen eller på arbeidsplassen. Spørsmålet er; hvorfor har det blitt sånn? Er det enklere å mobbe over nett? Mindre alvorlig?

Utviklingen av internett og sosiale medier har gjort mange ting enklere. For eksempel det å kommunisere, det å bli bedre kjent, og det å underholdes. Dessverre har det også sine ulemper. Gjennom de sosiale mediene har det blitt mye lettere å mobbe. De fleste vil nok si at slik form for mobbing er minst like alvorlig, og at det er et stort problem. Jeg tror det er mer lettvint å mobbe over nett enn ansikt til ansikt, og spesielt mobberen kan ta det litt mindre alvorlig, men ofrene vil nok påstå at det er like ille som å bli mobbet direkte. Derfor bør mobbing over nett slås meget hardt ned på, og skolene må kanskje informere barn om alvorlighetsgraden av mobbing over nett. Et annet tiltak kan være å involvere og informere foreldrene, da mange foreldre ikke vet hva de skal gjøre hvis de kommer over en slik form for mobbing.

Mobbing over nett er et voksende problem, et problem det er på tide å stoppe.

Her er en video som omhandler digital mobbing:

1 kommentar:

  1. Føler kanskje ikke du har svart helt på oppgaven her, finner hverken en undersøkelse du har laget selv, en personlig beretning eller et intervju. Ellers er det mye relevant stoff, og viktige problemstillinger, som du svarer bra på.
    Stå på!
    Marie og AJ

    SvarSlett